Kaş Ekimi

Kaşlar, estetik açıdan bakıldığında yüzün ana çizgisini oluşturan önemli bir dokudur. İşlev yönünden ele aldığınızda ise gözleri ter ve güneşin zararlı ışınlarından koruduğunu görürsünüz. Kaş kayıpları (seyreklik ve dökülme) insanları ciddi anlamda zor duruma düşürmektedir. (1).

Kaşsızlığın çözümü olarak lanse edilen ve uygulanan kalıcı makyaj, dövme, microblading gibi işlemler tam anlamıyla çözüm değildir. Kaşsızlığın kesin ve doğal çözümü tüm dünyada kabul görmüş olan kaş ekimi olmaktadır. Kaş ekimi nedir, nasıl yapılır, kimlere uygulanır ve ne kadar maliyeti var bunları yazının kalan kısmında göreceksiniz.

Merhabalar ben genel cerrahi ve medikal estetik uzmanı Op. Dr. Atilla KAYA, Türkiye’de ilk kaş ekimi uygulamasını ve bugüne kadar binlerce kişiye FUE yöntemi ile kaş ekimi işlemi gerçekleştirdiğimi belirtmek istiyorum. Bana ulaşmak için aşağıda yer alan adres ve iletişim bilgilerini kullanabilirsiniz. Kaş ekimi işlemlerine İstanbul’da bulunan kliniğimde devam ediyorum.

Adres: Zeytinlik Mahallesi Yakut Sokak No:24/3 Bakırköy İstanbul

Telefon: 0212 572 72 65 WhatsApp: 0542 621 08 88

Op. Dr. Atilla Kaya Kimdir?

Türkiye’de ilk kaş ekimini yapan daha doğrusu bu işlemin yapılabileceğini pratikte gösterebilen ilk kişi olmanın getirdiği ciddi tecrübe ve piyasada gördüğüm, yeniden işlem yaparak düzelttiğim, kişi sayısının giderek artması sebebiyle ayrıntılı bir yazı yazma gereği duydum.

Kaşlarınızdan memnun değilseniz ve kaş ekimi yaptırmayı düşünüyorsanız araştırmaya başlamadan önce bu sayfayı “ders çalışır gibi” dikkatli bir şekilde okumanızı öneririm. Çünkü bu araştırma sizi pişman olmaktan kurtaracaktır.

Kaş Ekimi Uzmanı
Genel cerrahi ve medikal estetik uzmanı Op. Dr. Atilla Kaya

Kaş ekimi ile ilgili daha fazla bilgi, resim ve video görmek istersen kasekimi.com ve instagram’da https://www.instagram.com/kasekimi/ sayfasını takip edebilirsiniz. Tecrübesiz kişiler tarafından yapılmış kötü kaş ekimi işlemlerini görünce bu sayfada yazılanların ne kadarda haklı olduğunu anlayacaksınız.

Kaş Ekimi Nedir?

Kaş nakli olarak da tabir edebileceğimiz bu uygulama, saç ekimi işlemine müteakip geliştirilmiş ve kaşsızlığın en doğal çözümü olarak görülmektedir. Hiç kaşı olmayanlar yanı sıra seyrek olduğunu düşünen, ya da kaza, yanık, ameliyat sonrası ortaya çıkan izlerin kapatılmasında da etkilidir. Dilerse kişi kaşlarına yeni bir şekil kazandırmak içinde bu yönteme başvurabilir. (2).

Kişinin ensesinden alınan tekli kıl kökleri FUE yöntemi ile nakil edilmektedir. 2 Saat gibi kısa bir sürede doğaldan farksız yeni kaşlarınıza ve yeni görünümünüze kavuşursunuz. Uzman bir isim tarafından yapılması halinde kaş ekimi yaptırdığınız asla anlaşılmaz. Tecrübesiz kişiler tarafından yapılması halinde ise dikkat çekici kötü görünüm ve pişmanlık yaşarsınız.

Kaş Ekimi Kimlere Yapılır?

Yazının geri kalan kısmında da belirttiğim gibi kaşları dökülen, seyrek olan ya da kaza, yanık, ameliyat sonrası oluşan izlerin kapatılması ya da kaşların kalınlaştırılması, yeni bir şekil oluşturulması için uygulanabilir. Günümüzde en çok kaş dökülmesi problemi yaşayanlar bu işlemi tercih etmektedir.

Kaşları Dökülenler Tam Ya da Bölgesel

Özellikle bazı kadınlarda kaşlarının olmadığı onun yerinde dikkat çekici bir boyadan oluşan (kalıcı makyaj, dövme vb) olduğunu görürsünüz. Altında yatan neden genellikle madarosiz dediğimiz (kaş, kirpik dökülmesi) problemidir. Bazı dökülme türleri kalıcı olması nedeniyle artık kaş çıkmamaktadır. Bu nedenle insanlar geçici çözüm olarak kaş kalemi, kalıcı makyaj, dövme ve microblaing gibi uygulamalara başvurular. Fakat bunların hiç birisi kişiyi kaş ekimi işlemi kadar mutlu edemez.

Kaş dökülmesi problemi
Kaş dökülmesi (madarozis) sonrası dikkat çekici görünüm
Kaş Dökülmesi
Kaş dökülmesi problemine karşı doğal çözüm kaş ile mümkündür.

Peki Kaşlar Neden Dökülür?

Saç kılı gibi kaşlarında yaşam döngüsü (anagen, katagen, telogen) vardır. Tabii ki bu süreç kaşlarda, saçlarımız kadar uzun değildir. Kaşların dökülmesine neden olan birçok etken bulunur. Etkenler arasında kişinin kendi hataları yanı sıra teşhis edilmiş ya da henüz teşhis edilmemiş hastalıklar ve kullandığı ilaçlarda dahil edilebilir.

Kaş dökülmesine sebebiyet veren hastalıklara baktığımızda otoimmün (bağışıklık sisteminin zayıf olmasına bağlı hastalıklar) yanı sıra enfeksiyonlar, neoplazmlar, dermatozlar, endokrinopatiler ve tabii ki genetik hastalıklar karşımıza çıkmaktadır. Dökülme erken teşhis edilmesi halinde sorunun türüne göre tedavisi kesin olmasa bile mümkün olmaktadır. (3).

Doğuştan Ya da Sonradan Kaşları Seyrek Olanlar

Kaşları dökülenler yanı sıra doğuştan ya da sonradan kaşları seyrek olan, azalan insanlarda yine kaş nakli ile kalıcı çözüm bulabilirler. Kaştaki eksiklik, bölgesel veya tam kaş kaybı kişide ciddi görsel sorun oluşturur. Çok dikkat çekici olup, öyle ki konuşurken karşıdaki kişinin gözü hep o eksik alana takılır. Durum tam olarak öyle olmasa bile kişi kendisi hep öyle hisseder.

Kaş küsmesi  problemi sonucu oluşan seyreklik
Kaş küsmesi sonucu ortaya çıkan seyreklik dikkat çekici olmaktadır.
Kaşta seyreklik için de kaş ekimi yaptık
Kaşta oluşan seyrekliği yine doğaldan farksız bir kaş ekimi ile kapattık

Kaşlarda seyreklik daha çok kişinin kendisini rahatsız edici bir durumdur. Seyreklik basit bir iki kalem hareketiyle kolaylıkla kamufle edilebilir. Fakat kalemle yapılan geçici çözüm bazen beklenmedik bir anda silinerek kişiyi zor durumda bırakabilir. Yağmur yağması veya kazara kaşını silmek gibi bir durumda kaş silinip ciddi görsel sorun olabilir. Bu nedenle çoğu insan kalem yerine kalıcı makyaj, dövme, mikroblading gibi doğal olmayan çözümlere başvururlar.

Seyreklik bu şekilde kapatılsa bile tam olarak sorun ortadan kalkmış sayılmaz. Genel olarak kayıplar kalıcı makyaj denilen dövme ile kapatılsa da kalıcı kontur doğaldan uzak görünmektedir ve karşıdaki kişinin dikkatini çekmektedir.

Diğer taraftan zamanla solmasından dolayı tekrarlanmasının gerekmesi, renk değiştirerek istenmeyen görüntüye sebep olması da ciddi sorundur. Renk değişimi çok farklı renk tonlarının ortaya çıkmasına sebep olur. saç rengine yakın tonda yapılan kalıcı kontur zamanla mavi, yeşil, kırmızı veya pembe renge dönüşebilir. Bu da daha kötü ve dikkat çekici görünüme sebep olur.

Kalıcı Makyaj Kaşlarda Dökülmeye Neden Olur mu?

Evet, arkadaşlar böyle bir risk maalesef bulunuyor. Cilt altına enjekte edilen boya sağlıklı kıl köklerine zarar verebilmektedir. Aynı şekilde batırılan her iğne yine kıl kökü hücresine zarar verebilmektedir. Hatta daha da tehlikeli durumlara sebep olduğu yapılan bilimsel araştırmalar ile ortaya konmaktadır. Onlardan biri de kalıcı makyaj sonrası ortaya çıkan bazal hücreli karsinom olmaktadır. (4).

Kalıcı Makyaj Üzerine Kaş Ekimi Yapılır mı?

Evet değerli arkadaşlar bugüne kadar yaptığım ekimlerin yarıdan fazlası kalıcı makyajın kapatılması şeklinde oldu. Kaş ekimi yaptırmadan önce kalıcı makyaj yaptıran ve kalıcı makyajın solması, renk değiştirmesi, suni görünmesi gibi bir çok sebep dolayısıyla pişman olunması ve kalıcı çözüm isteği ile bize gelen çok sayısı insan olmuştur.

Kalıcı makyajın tam olarak kapatılması zordur. Ancak üzerindeki kıllar dövmenin suni görünümünü tama yakın yok eder.Yandaki resimde gördüğünüz uygulama kalıcı makyajın solması ve çok kötü görünmesi sebebiyle kamuflaj amacıyla yapılmış bir ekimdir.

Kalıcı makyaj sonrası kötü görünüm
Kalıcı makyaj ve lazer yanığı sonrası oluşan kötü görünüm
Kalıcı makyaj üzerine yapılan kaş ekimi
Kalıcı makyajı kapatmak için yaptığımız kaş ekimi 2 ay sonrası doğal görünüm.

Ekilen kaşlar son derece doğal görünmektedir. Çıkış açıları doğal kaşlarla yaklaşık aynıdır. Ekildiği gibi 25 derece açılarla çıkmaktadır. Dövme büyük oranda kamufle edilebilmiştir.

Yara, Yanık, Ameliyat İzini Kapatma Amaçlı Yapılan Kaş Ekimi

Kaştaki yara izleri genelde çocukluk çağından kalma oluyor. Çocukların yaramazlıkları bazen ciddi yaralanmalara sebebiyet veriyor. Bu tür yaralanmaların tedavisi alanında uzman hekimler tarafından yapılmazsa maalesef dikiş izi yanı sıra kıl kökü ölümlerine neden olmaktadır. O bölgede kaş çıkmadığı gibi dikkat çekici yara izi kalmaktadır.

Aynı şekilde cildimizde oluşan yanıklarda yine kıl köklerinin ölmesine neden olmaktadır. Yanıklar dışında ameliyat esnasında da kıl kökleri zarar görebilmektedir. Ortaya çıkan bu izleri kalem ya da kalıcı makyaj ile geçici olarak kapatabilirsiniz. Fakat kesin ve en doğal çözümü kaş ekimi olacaktır.

Başka alanlardan alınan kıl köklerinin yara izine ekilmesiyle olmayan alanda kaşlar çıkar. Ekim sırasında kurallarla uyulursa, kaş ekimi yapıldığı anlaşılamayacak kadar doğala yakın görünüm elde edilir. Hangi amaçla olursa olsun işlem yapılırken ekimin açıları cilde 25-30 derece açılarla ekilmelidir yoksa yara izinden kirpi kılları gibi çıkar ve kalemle kapatılabilen sorun daha beter hale gelir.

Kaşta oluşan yara izi dikkat çekici olabilir
Erkek hastamızın kaşlarında ciddi anlamda yara izi dikkat çekmektedir.
Kaşta oluşan yara izini kaş ekimi ile kapattık
Yara izini kaş ekimi ile kapattık ve neredeyse hiç bir iz kalmadı

Kaş Ekimi Nasıl Yapılır, Nelere Dikkat Edilmeli?

Uygulamanın tanımını yapmak gerekirse; enseden alınan kıl kökleri, kişinin kendisi tarafından çizilerek belirlenmiş alana nakletme işlemidir. Fakat doğal görünümü elde edebilmek için birçok ayrıntıya dikkat edilmesi gerekir. Aksi halde pişmanlık yaşamanız mümkündür. Bu şekilde kliniğimize gelerek tekrardan kaş ekimi yaptıran insanların sayısı hayli fazladır. Bunları kötü yapılan kaş ekimi kısmında görebilirsiniz.

İstenilen Kaş Modelini Çizim Yaparak Başlıyoruz

Kliniğimize kaş ekimi için gelenlerin öncelikle nasıl bir kaş yapısı istedikleri öğrenilir. Hatta bunu tam olarak ortaya koyabilmeleri için çizim yapmaları istenir. Buna göre ekimin ilk aşaması başlamış olur.

Ekilecek Kıl Köklerinin Alınmasında Kullanılacak Aletler Özenle Seçilmelidir.

Ekimi yapılacak olan kıl kökleri 0.6-0.7 mm’lik aletlerle alınmalıdır. Aksi halde alım yerinde izler kalacaktır. Alınan kıl kökleri zaman kaybedilmeden (oksijensiz bırakılmadan) yine aynı büyüklükteki uçlar ile ekilmesi gerekir. Saç ekiminde uygulandığı gibi cilt kesilmek yerine FUE yöntemi ile dilenerek yapılması gerekir. Kıl kökleri mutlaka tekli olması gerekir. Saç ekiminde foliküler ünit şeklinde 2’li 3’lü kıl kökü şeklinde yapılır. Fakat kaş ekiminde kıl kökleri mutlaka tekli olması gerekir.

Ekim Açısı Dikkat Edilmesi Gereken Önemli Hususlardan Biridir

Kökler 25-30 derece açılarla ekilmelidir. Daha geniş açılarla ekilen kaşlar dik çıkacağı için rahatsızlık vermektedir. Bu açılarla ekim ancak kaş ekimi konusunda ciddi birikimi olan bir uzman tarafından yapılabilir. Her saç ekimi yapan kişi kaşı ekimi yapamaz. Bu nedenle araştırma yaparken kaç derece açıyla ekileceği doktora sorulmalı ve net rakamlar alınmalıdır. Yuvarlak sözler olan “yatık ekiyoruz” sözü değerlendirmeye alınmamalıdır.

300 İle 600 Kıl Kökü Yeterli Olmaktadır

Merak edilen konuların başında ne kadar kıl kökü kullanılacağı gelmektedir. Kaşları ciddi anlamda seyrek, açık olan kişilerde 300-600 arası oldukça yeterli olmaktadır. Tabii ki küçük bir iz kapatma için daha az rakam yeterli olmaktadır.

Kaş Ekimi Video Görüntülerini İzlemek İster misiniz?

Op. Dr. Atilla Kaya hazırladığı video ile hem ekim yaptırmak isteyenleri bilgilendirirken hem de bu alanda uzmanlaşmak isteyenlere eğitim mahiyetinde anlatım yapmaktadır. Aşağıda yer alan videoyu izlediğinizde ne demek istediğimizi daha iyi anlayacaksınız.

Kaş Ekimi Yapan Yerleri Araştırırken Neye Dikkat Edilmeli?

Hiçbir tıbbi girişimi olmadığı gibi bu işlemi de yer yapmaz insan yapar. İşte önemli olan nerede yapıldığı değil kimin yaptığıdır. Görüşmeye gittiğiniz klinikte kimin ekim yapacağını çok net ve anlaşılır şekilde sorun ve isim alacak şekilde cevaplanmasını isteyin. Yani “ekip olarak ekiyoruz” dendiyse bilin ki işlemi 2 yardımcı eleman yapacak bu arada doktor çayını içerken kontrol edecek demektir.

Nasıl ki hostes kontrolünde kullanılacak uçağa binmek istemezseniz bunun gibi doktor kontrolünde yapılan işlem doktor tarafından yapılmayacağını bilerek karar vermelisiniz. Unutmayın kaş ekimi uzman doktorun bizzat kendisinin yapması gerekecek kadar ciddi ve sonuçları önemli bir ameliyattır, doktor kontrolünde yapılması yardımcı elemanların yapmasını doğru kılmaz.

Estetik bir uygulama olduğu için uzman doktor tarafından yapılması gereken ciddi bir işlemdir. Nasıl burun ameliyatı yardımcı personellere yaptırılmıyor ise ekim de yaptırılmamalıdır. Araştırma tamamlanmadan önce mutlaka kötü yapılmış ekim fotoğrafları görülmeli ve iyi sonuç alınabilecek yer iyi değerlendirilmelidir.

Türkiye’nin ilk kaş nakli kliniğimizde yapılmıştır. 20.11.2016 tarihine kadar yapılan 1087  ekiminin tamamında her kıl kökü tarafımdan ekilmiş yardımcı personellere bir kök dahi yaptırılmamıştır.

Kaş Ekimi Fiyatları Ne Kadar?

Ücretlendirme için 0542 621 08 88 numaralı ister arayabilir isterseniz WhatsApp uygulaması üzerinden yazarak bilgi alabilirsiniz.

Kaş Ekimi Yaptıranların Yorumlarını Okumak İster misiniz?

Son olarak kaş ekimi yaptıranların yorumlarını mutlaka merak ediyorsunuzdur. Biz Türkiye’nin ilk kaş ekim merkezi olarak binlerce kişiye ekim yaptık, yorumları sayfanın alt kısmında ve İnternet ortamında Atilla Kaya Kaş Ekimi şeklinde arama yaptığınızda kalitemizi ve memnuniyet yorumlarını göreceksiniz.

REFERANSLAR

1. Nguyen, J. V. (2014). The biology, structure, and function of eyebrow hair. Journal of drugs in dermatology: JDD, 13(1 Suppl), s12-6.

2. Gupta, J., Kumar, A., Chouhan, K., Ariganesh, C., & Nandal, V. (2017). The science and art of eyebrow transplantation by follicular unit extraction. Journal of cutaneous and aesthetic surgery, 10(2), 66.

3. Velez, N., Khera, P., & English, J. C. (2007). Eyebrow loss. American journal of clinical dermatology, 8(6), 337-346.

4. Goldman, A., & Wollina, U. (2014). Severe unexpected adverse effects after permanent eye makeup and their management by Q-switched Nd: YAG laser. Clinical interventions in aging, 9, 1305.v

Kaş Ekimi” yazısında 497 düşünce

  1. gökhan diyor ki:

    merhaba hocam size bu alandaki bilginizden ve yine bu alandaki seçkinliğinizden bir şey sormak istiyorum ben kaşlarıma tersten sarımsak sürdüm daha sonra dökülme başladı ve 1,5 senedir dökülüyor sarımsağın aşırı antioksidana sahiğ olmasındadn ve benim tersten kökleri yıpratmamdan kaynaklandığı düşünerek döküldüğünü düşünüyorum en son doktora gittim bana dermovate verdi ancak daha sonra araştırdım içerisinde alkol olduğundan dolayı faydadan çok zarar vereceğini yorumlara okudum ve öyle oldu daha da döküldü bu şekilde sizinle görüşsek yani dökülmenin durması konusunda kararsızım ama teller ince bunun farkındayım ekim bu şekilde yapılamaz mı ?
    Op.Dr.Atilla KAYA
    dermovate verdiğine göre seboreik dermatit düşünmüş olmalı
    dermovatede zararı olabilecek şey alkol değil kortizondur

  2. şeyda diyor ki:

    Hocam merhaba, benim 3-4 yıldır kaşımda çıkmayan yerler vardı. Kaş kalemi yardımıyla kapatıyordum fakat son 1senedir çıkmayan yerlerin daha da genişlediğini fark ettim. Cildiye dr. a gittim bir sürü tahliller yapıldı ama her şey normal çıktı. Acaba kaş kalemi kullandığım için boşluklar fazlalaşmış olabilir mi? Birde Ankara da kaş ekimi konusunda bildiğiniz güvenilir bir yer var mı? Teşekkürler.
    Op.Dr.Atilla KAYA
    kalemden olduğunu sanmam dökülme sebebi devam ediyordur.
    verebileceğim isim yok ama iyi araştırın pişman olanların sayısı çok fazla

  3. esra diyor ki:

    atilla bey merhaba, kaşlarıma kalıcı makyaj yaptırdım ve makyajdan 3 hafta sonra sildirdim. sildireli şu an tam 12 gün oldu. deri kırmızı, yer yer de kalıcı makyaj hala var. ekim yaptırsam bu deri kaş tutar mı. dışardan bakınca deri yaralı değil ancak içten hala iyileşmemiş olabilir.
    cevap verirseniz çok sevinirim.
    Op.Dr.Atilla KAYA
    ekim yapılabilir,bu kez iyi araştırıp karar verin 🙂

  4. tuğçee diyor ki:

    Atilla bey merhabalar.18 yasındayım ve kaslarım seyrek sıklassın gur olsun ıstyorum baya seyrekler bana gore. bosluklar var yanı yardımınıza cok ıhtıyacım vaar 🙁 kaslarımı gorup yorumunuzu almayı cok ısterıım aca fotograflar mumkun mu ufacık bı yorum:) tavsıyenıze gore gelıp ıslem hakkında konsmak ıstyorum sızınle .tesekkurler:)
    Op.Dr.Atilla KAYA
    info @ ideaklinik.com ye gönderebilirsiniz.

  5. emre diyor ki:

    merhabalar ben kaş ektirmek istiyorumda bir sorum var sakal üstündeki kılları ekebiliyomusunuz?
    Op.Dr.Atilla KAYA
    evet ekebiliyoruz

  6. yaprak diyor ki:

    Merhaba Atilla Bey,
    Anladigim kadariyla merkezinizde kas ekimi öncesi kas tasarimi uygulaması yapılmıyor. Bu konuda birlikte kas şekline karar verebileceğimiz uzman bir yere yönlendirir misiniz? (Buradan veya on görüşmeye geldiğimde de olabilir).eşekkür ederim..
    Op.Dr.Atilla KAYA
    nasıl bir kaş istediğinizi kendinizin belirlemesi daha doğru olur,gelirseniz öneride bulunabilirim.

  7. selma diyor ki:

    hocam benim ameliyat yerimde küçük bir açıklık var orayı ekim yaptırmak istiyorum ama malatyada yada mersinde bildiğiniz bir yer varmı yada sizin yeriniz nerede öğrenebilirmiyim
    Op.Dr.Atilla KAYA
    istanbuldayız,oralarda uygun teknikle kaş ekimi yapan duymadım

  8. Elifkdl diyor ki:

    İyi akşamlar Ankara’da önerenilceğiniz bir doktor var mi?kaş ekiminde kaşlarin sıfıra vurulduğu doğrumu?kaşlarım var kalınlaştırmak istiyorum.mevcut kaşlarım zarar görür mü?teşekkürler şimdiden 🙂
    Op.Dr.Atilla KAYA
    ankarada uygun kalitede ekim yapan varmı bilmiyorum.
    sadece ekim yapılacak alan tıraş edilir,tıraş edilmezse gereken açı verilemez.

  9. Elif diyor ki:

    Merhaba Atilla bey kas ekim islemini bursada bildiginiz ve guvenilir buldugunuz birisi varmi simdiden tesekkur ederim iyi gunler.
    Op.Dr.Atilla KAYA
    önerebileceğim bir isim yok ama size şunu önereyim evinize yakın yerde değil en kaliteli ekim yaptırabileceğinizi düşündüğünüz yeri araştırın

  10. Alev diyor ki:

    Atilla bey,
    yaklaşık 10 gün önce Mardinden kaş ekimi için gelmiştim. Kabuklar dökülmeye başladı ve kaşlarım mükemmel görünüyor. Ellerinize sağlık çok teşekkür ediyorum 🙂
    Op.Dr.Atilla KAYA
    biz teşekkür ederiz

  11. sevda diyor ki:

    DOKTOR ATILLA BEY Inanin cok isterdim hem guzel sehir hem bu sebeple ama gelme imkanim yok ama siz bura geliyorsunuz lutfen bana yardim edin cok arastirdim internetden ve sizi gordum care sizsiniz sizde yardim etmezseniz kimse edemez burada bele bir islem yok cunki olursa eger bu haqda bilginiz varsa yoneldersenizde sevinirim cok morolim bozuk bu yuzden :(inanin dokulen kisimla cok alay ediyolar
    Op.Dr.Atilla KAYA
    tamamda oraya gelsem bile nasıl kaş ekeceğim 🙂

  12. sevda diyor ki:

    Salam ATILLA bey mende bele sorunum var ama tesufki ora gele bilme imkanim yoxdur men azerbaycandayam ne meslehet gorerdiz bura geleceksiz ne vaxtsa INSALLAH sualim cvbsiz qalmaz onceden cooooxxx Tesekkur edirem size
    Op.Dr.Atilla KAYA
    istanbul güzel şehirdir bekleriz 🙂
    klinik ve altyapı olmadan ekim yapılmaz ki
    bakü ye geleceğim ama kaş ekemem.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir